3 τύποι μαξιλαριών & tips για να κάνετε τη σωστή επιλογή

Τα μαξιλάρια αποτελούν ένα από τα βασικά sleep products για έναν ευχάριστο και χαλαρωτικό ύπνο. Καθώς όμως οι συνήθειες ύπνου διαφέρουν, αντίστοιχα υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μαξιλαριών ανάλογα το γέμισμα και το υλικό που είναι κατασκευασμένα.

Γενικότερα, τα μαξιλάρια με πουπουλένια γέμιση είναι αφράτα, ελαφριά και ζεστά, καθώς επίσης «αναπνέουν» καλύτερα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε μαξιλάρια με συνθετικά υλικά, όπως πολυεστερικά που ονομάζονται επίσης microfiber fill ή polyfill. Τα μαξιλάρια αυτά πλένονται στο πλυντήριο και συνήθως είναι υποαλλεργικά. Τα συνθετικά μαξιλάρια είναι μαλακά αλλά όχι τόσο υψηλής αναπνευστότητας όσο τα πουπουλένια.

Πουπουλένια μαξιλάρια

Τα πουπουλένια μαξιλάρια διαθέτουν συνήθως φτερά πάπιας και χήνας. Παρόμοια με το πούπουλο, αυτά τα μαξιλάρια είναι αφράτα, άνετα και «αναπνέουν».

Μαξιλάρια memory foam

Οι διαφορετικοί τύποι μαξιλαριών με αφρό μνήμης προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα απορρόφησης κραδασμών. Διατίθενται επίσης με φυσικό αφρό, ο οποίος είναι πιο δροσερός από τον παραδοσιακό αφρό μνήμης και είναι υποαλλεργικός.

Μαξιλάρια latex

Αυτά τα μαξιλάρια είναι κατασκευασμένα από αφρό λατέξ και είναι αντιμικροβιακά. Παρόμοια με τα μαξιλάρια αφρού μνήμης, τα μαξιλάρια από λατέξ προσαρμόζονται στο σχήμα του κεφαλιού.

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού μαξιλαριού

Ένα καλό μαξιλάρι θα βοηθήσει στη διατήρηση της ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης και θα εξασφαλίσει έναν ξεκούραστο ύπνο. Ανάλογα με τη στάση ύπνου σας, μπορείτε να προσδιορίσετε πόσο σφιχτό πρέπει να είναι το μαξιλάρι σας:

  • Ένα σταθερό μαξιλάρι είναι ιδανικό για όσους κοιμούνται στο πλάι. Διαμορφώνει το περίγραμμα του λαιμού και περιέχει αρκετό γέμισμα ώστε να καλύπτει την απόσταση μεταξύ του κεφαλιού και του λαιμού μέχρι την άκρη του ώμου στο στρώμα.
  • Όσοι κοιμούνται ανάσκελα χρειάζονται ένα μαξιλάρι με μέτρια έως μαλακή σκληρότητα. Το μαξιλάρι πρέπει να είναι αρκετά παχύ ώστε να στηρίζει το κεφάλι και την άνω περιοχή της σπονδυλικής στήλης.
  • Τα άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα μαλακό μαξιλάρι. Τα μαλακά μαξιλάρια επιτρέπουν στο κεφάλι να βυθίζεται ενώ κρατούν το υπόλοιπο σώμα οριζόντια.
  • Όσοι αλλάζουν συχνά στάση στον ύπνο χρειάζονται ένα μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι, ώστε να είναι αρκετά σφιχτό για όση ώρα κοιμάστε στο πλάι και αρκετά μαλακό για ανάσκελα ή μπρούμυτα.

 

 

 

Τις επιστημονικές πληροφορίες του άρθρου έχει επιμεληθεί η Lauren Fountain, πιστοποιημένη Sleep Coach με εκτενή εμπειρία στην έρευνα και τη δοκιμή μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων ύπνου.