Επιλογή στρώματος: όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να πάρετε τη σωστή απόφαση

Ο ύπνος καταλαμβάνει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τον συνολικό χρόνο της ζωής μας, γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να φροντίζουμε για την καλή ποιότητά του. Η ποιότητα του ύπνου είναι το Α και το Ω τόσο για τη σωματική, όσο και την ψυχική μας υγεία. Από που εξαρτάται όμως η ποιότητα του ύπνου;  Ο βασικότερος παράγοντας ενός καλού βραδινού ύπνου είναι το στρώμα. Επομένως, η σωστή επιλογή του στρώματος θεωρείται ζωτικής σημασίας. Χρειάζεται έρευνα και χρόνο μέχρι να πάρετε την τελική σας απόφαση. Άλλωστε, αυτό που καθιστά δύσκολη μια τέτοιου είδους απόφαση, είναι το ευρύ φάσμα επιλογών που υπάρχουν.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τους διαφορετικούς τύπους στρωμάτων, καθώς και πώς να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για εσάς, επιλέγοντας το στρώμα που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Πριν αγοράσετε το καινούριο σας στρώμα καλό θα ήταν να κάνετε κάποιες ερωτήσει στον εαυτό σας, ώστε να οδηγηθείτε στην ιδανική επιλογή για εσάς:

  • Πόσο χρονών είναι το στρώμα που ήδη έχω;
  • Σε ποια θέση κοιμάσαι;
  • Τι σταθερότητα χρειάζεστε;
  • Πόσο ζυγίζετε;
  • Πόσο χώρο καταλαμβάνετε στο κρεβάτι;
  • Τι διαστάσεις στρώματος επιθυμείτε;
  • Τι τύπο στρώματος χρειάζεστε;
  • Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

 

Πόσο χρονών είναι το στρώμα σας;

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε. Γιατί; Επειδή η ηλικία του στρώματός σας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του εάν χρειάζεστε καινούριο. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα νέο στρώμα, εάν έχετε το παλιό σας για πάνω από 8 χρόνια. Αυτό δεν είναι δεδομένο σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά συνήθως είναι ένα καλό σημείο αναφοράς για να κάνετε έναν έλεγχο στο στρώμα σας και να διαπιστώσετε εάν εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά του.

Παρόλο που αυτός ο κανόνας είναι χρήσιμος για τη διάρκειας ζωής του στρώματος σας, ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε αν ήρθε η ώρα να αγοράσετε καινούριο, είναι να ακούσετε το σώμα σας. Ξυπνάτε με πόνους το πρωί; Αντιμετωπίζετε πρόβλημα να βρείτε μια άνετη θέση τη νύχτα; Έχετε παρατηρήσει νέες βυθίσεις στο στρώμα σας που δεν μπορούν να διορθωθούν περιστρέφοντάς το τακτικά; Εάν απαντήσατε καταφατικά σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, ίσως είναι καιρός να δώσετε χώρο σε ένα νέο στρώμα που θα προσφέρει την απαραίτητη άνεση και τη σωστή υποστήριξη στο σώμα σας.

 

Ποια είναι η θέση ύπνου σας;

Σας αρέσει να κοιμάστε ανάσκελα ή μπρούμυτα; Ή μήπως προτιμάτε το  μεγαλύτερο μέρος της νύχτας να κοιμάστε στο πλάι;  Θέλετε αρκετό χώρο γιατί στριφογυρίζετε πολύ στον ύπνο σας; Εάν δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πραγματικά τις προτιμώμενες θέσεις ύπνου σας, θα ήταν συνετό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που θα κοιμηθείτε την επόμενη εβδομάδα. Αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές για να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα που ταιριάζει σε εσάς και τις προτιμήσεις σας.

 

Τι σταθερότητα χρειάζεστε;

Η σταθερότητα αναφέρεται στο πόσο σκληρό ή μαλακό είναι ένα στρώμα. Ενώ μπορεί να φαίνεται μια πολύ απλή ερώτηση για απάντηση, ο καθορισμός της σταθερότητας ενός στρώματος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος. Αυτό συμβαίνει επειδή η αίσθηση ενός στρώματος εξαρτάται από τους δικούς σας προσωπικούς ορισμούς για το απαλό, το μεσαίο και το σκληρό, καθώς και από τον συγκεκριμένο τύπο σώματος, το βάρος και το μέγεθός σας.

Ένα υποστηρικτικό στρώμα καλής ποιότητας είναι αυτό που ρυθμίζει τη σπονδυλική στήλη σε μια ομοιόμορφη γραμμή χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης και αυτό το χαρακτηριστικό μπορείτε να το συναντήσετε σε όλα τα στρώματα (είτε είναι μαλακό, μεσαίο ή σκληρό).

 

Πόσο ζυγίζετε;

Το βάρος είναι ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα νέο στρώμα, καθώς η αίσθηση του στρώματος μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο ζυγίζετε. Στην πραγματικότητα, ανάλογα με το βάρος σας και τον συνολικό τύπο σώματος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε έναν συγκεκριμένο τύπο στρώματος για να ικανοποιήσετε τις εξατομικευμένες ανάγκες σας για ύπνο.

 

Τι είδους στρώμα χρειάζεστε;

Τώρα που έχουμε διερευνήσει μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν αγοράζουμε ένα νέο στρώμα, ήρθε η ώρα να βρούμε ποιο ταιριάζει σε εσάς! Η ORION STORM σας παρέχει μία μεγάλη ποικιλία από στρώματα υψηλής ποιότητας που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς! Εξερευνήστε τη μοναδική συλλογή που θα σας χαρίσει τα πιο γλυκά όνειρά σας!

 

*Το άρθρο συντάχθηκε με πληροφορίες από το Sleepopolis, ένα εξειδικευμένο network από sleep experts και επιστημονικό προσωπικό σε θέματα ύπνου.