Iδανικό στρώμα για ζευγάρια: Τι τύπο στρώματος να αγοράσετε

Η συμβίωση με έναν σύντροφο ή σύζυγο συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις! Και ο καλός ύπνος αναμφίβολα είναι μία από τις κορυφαίες!

 

Η επιλογή του σωστού στρώματος για κάθε ζευγάρι είναι «κλειδί» για ποιοτική ξεκούραση. Ωστόσο, ανάμεσα σε τόσες πολλές επιλογές, πώς θα καταφέρετε να διαλέξετε το καλύτερο για εσάς;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν το ιδανικό, καλό στρώμα για κάθε ζευγάρι, όπως ο τρόπος ύπνου, οι ανάγκες, ο προϋπολογισμός σας, ή και το μέγεθος του υπνοδωματίου σας.

Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας από τα χαρακτηριστικά του στρώματος που αρέσουν και στους δύο σας. Μερικές γενικές συμβουλές είναι:

  • Επιλέξτε ένα στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια pocket και αφρό μνήμης, ούτως ώστε να μην νιώθετε έντονα τις κινήσεις του άλλου. Εάν το στρώμα σας δεν απορροφά σωστά τις κινήσεις, θα το νιώθετε κάθε φορά που ο σύντροφός σας σηκώνεται από το κρεβάτι ή απλώς αλλάζει θέση.
  • Επιλέξτε ένα στρώμα που παρέχει μεγάλη υποστήριξη. Δύο άτομα βάζουν διπλάσιο βάρος σε ένα στρώμα, επομένως η ανθεκτική στήριξη είναι σημαντική. Ένα στρώμα κατασκευασμένο με αφρό μνήμης και pocket springs θα παρέχει την καλύτερη υποστήριξη.
  • Δεν μπορείτε να αποφασίσετε  για το σωστό επίπεδο σταθερότητας; Ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας (ακριβώς στη μέση της τυπικής κλίμακας) είναι η καλύτερη επιλογή για ζευγάρια, καθώς έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ισορροπημένη υποστήριξη ανεξάρτητα από το ύψος, το βάρος και τον τρόπο ύπνου σας.
  • Πολλά ζευγάρια επιλέγουν επίσης να προσθέσουν μια ρυθμιζόμενη βάση, η οποία προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση προσαρμοσμένη στις κινήσεις σας. Για ζευγάρια με διαφορετικές προτιμήσεις, ένα στρώμα που χωρίζεται στα δύο και μια ρυθμιζόμενη βάση  επιτρέπουν σε εσάς και τον σύντροφό σας να έχετε ανεξαρτησία κινήσεων.

Κάθε ζευγάρι και διαφορετικές ανάγκες!

Από κει και πέρα, κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό! Το ίδιο και οι ανάγκες του. Εσείς σε ποια από τις παρακάτω κατηγορίες ανήκετε;

Ζευγάρια με διαφορετικό βάρος. Επιλέξτε ένα ανθεκτικό, υποστηρικτικό στρώμα που δεν θα βυθίζεται εκεί που κοιμάται ο βαρύτερος σύντροφος. Αναζητήστε ένα υβριδικό στρώμα που συνδυάζει ανεξάρτητα ελατήρια με αφρό μνήμης gel για μεταφορά χαμηλής κίνησης.

Ζευγάρια με διαφορετικά ωράρια. Θέλετε να σηκωθείτε και να φύγετε χωρίς να ενοχλήσετε τον σύντροφό σας; Ένα στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια είναι η καλύτερη επιλογή.

Ζευγάρια που ζεσταίνονται εύκολα. Ψάξτε για ένα στρώμα με λάτεξ σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά για να σας κρατά δροσερούς. Για παράδειγμα ο κοκοφοίνικας ή το bamboo είναι εξαιρετικές επιλογές.

Ζευγάρια που ροχαλίζουν (ο ένας ή και οι δύο από εσάς). Όσοι ροχαλίζουν χρειάζονται ένα στρώμα που να είναι εξαιρετικά υποστηρικτικό για να διατηρεί τον λαιμό και τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένα. Προσθέστε μια ρυθμιζόμενη βάση για να μπορείτε να σηκώσετε το κεφάλι σας και να ανοίξετε τις αναπνευστικές οδούς σας.

Ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας. Καθώς μεγαλώνετε, είναι σημαντικό να αναζητάτε στρώματα που παρέχουν ανακούφιση από την πίεση στις αρθρώσεις σας. Αναζητήστε ένα στρώμα που συνδυάζει pocket springs με αφρό μνήμης για να παραμείνετε άνετοι χωρίς να αισθάνεστε «βυθισμένοι». Η επιπλέον υποστήριξη άκρων θα βοηθήσει επίσης.

Η OrionStrom προτείνει από τη συλλογή της!

091 Relax Plus Pocket 5 Zones

091 Relax Plus Pocket 5 Zones

Ειδικά σχεδιασμένο στρώμα με έμφαση στο να προσφέρει υψηλό επίπεδο μυοσκελετικής και ανατομικής συμπεριφοράς. Διαθέτοντας 5 ζώνες προσαρμοσμένης στήριξης, συγκρατεί σωστά μέση, λεκάνη και πλάτη, ενώ είναι πιο μαλακό στις δύο άκρες πάνω και κάτω. Αποτελείται από ανεξάρτητα ελατήρια Pocket με λαμάκι, που είναι ικανά να ακολουθούν τις κινήσεις του σώματός σας, με ενισχυμένη περιμετρική στήριξη. Είναι εφοδιασμένο με την τεχνολογία HR Foam που συγκρατεί τα αφρώδη υλικά, όπως και με Board Protection για να μην χάνει την εξωτερική του φόρμα.

093 Nature Afrolatex Coco Pocket

093 Nature Afrolatex Coco Pocket

Σχεδιασμένο για να διατηρεί φυσική αίσθηση απέναντι στο σώμα σας, το Nature Afrolatex Coco Pocket αποτελεί επιλογή που κυριολεκτικά θα απολαύσετε μέχρι τελικής πτώσεως. Διαθέτει ανεξάρτητα ελατήρια Pocket με λαμάκι, με συνέπεια να προσφέρει υψηλό επίπεδο ανατομικότητας και στήριξη περιμετρικά. Ο κοκοφοίνικας στο εσωτερικό του συμβάλλει στην προσθήκη φυσικών χαρακτηριστικών στο στρώμα, για μεγαλύτερη ελαστικότητα και ικανότερη ανταπόκριση στην υγρασία και την ατμόσφαιρα. Η διπλή προσθήκη από μάλλινη βάτα και βαμβακερή βάτα ενισχύουν ακόμα περισσότερα την απαλότητά του συνεισφέροντας στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

094 Nature Latex Coco Pocket

094 Nature Latex Coco Pocket

Διαθέτοντας ακόμα πιο ενισχυμένα τα φυσικά του χαρακτηριστικά, το ανατομικό στρώμα Nature Latex Coco Pocket θα σας προσφέρει ποιότητα και απαλή αίσθηση κάθε στιγμή που θα βρίσκεστε πάνω του. Η ελαστικότητά του είναι ενισχυμένη από κοκοφοίνικα σε συνδυασμό με λάτεξ. Η παρουσία και των δύο αυτών υλικών εξασφαλίζει παράλληλα σωστή συμπεριφορά του στρώματος απέναντι στην υγρασία, με ικανότητα να «αναπνέει» αποτελεσματικά και να αποσυμπιέζει τις υψηλές θερμοκρασίες. Αποτελείται από ανεξάρτητα ελατήρια Pocket με λαμάκι που συμβαδίζουν με τις κινήσεις του σώματος και συγκρατούν ισχυρότερα το σώμα περιμετρικά.

095 Nature Polo Coco Pocket

095 Nature Polo Coco Pocket

Το Nature Polo Coco Pocket είναι συνώνυμο ποιότητας, το οποίο υπογράφει κάθε ευχάριστο και απαλό ύπνο σε ένα περιβάλλον που σχεδιάστηκε για να προσφέρει φυσικότητα και χαλάρωση. Για να το πετύχει αυτό, διαθέτει αλογότριχα και κοκοφοίνικα στο εσωτερικό του, τα οποία έχουν επεξεργαστεί με τις πιο ιδανικές συνθήκες προκειμένου να προσφέρουν όλη τη φυσική τους ποιότητα, όπως είναι η ελαστικότητα και η ικανότητα να διατηρούν το στρώμα δροσερό. Σημαντική βοήθεια για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του στρώματος διαδραματίζει και η προσθήκη μάλλινης και βαμβακερής βάτας. Τα ελατήριά του είναι ανεξάρτητα Pocket με λαμάκι που παρέχουν ανατομικότητα και περιμετρική στήριξη.

099 Silk Memory Latex Pocket 7 Zones

099 Silk Memory Latex Pocket 7 Zones

Για όσους θέλετε ένα μαλακό και ανατομικό στρώμα ικανό να αγκαλιάζει διαφορετικά κάθε ευαίσθητο σημείο του σώματός σας τότε το Silk Memory Latex Pocket 7 Zones είναι η κατάλληλη επιλογή. Είναι εξοπλισμένο με τα ανεξάρτητα ελατήρια Pocket με λαμάκι, καθώς και με την τεχνολογία 7 zones που προσφέρει εξειδικευμένη στήριξη σε εφτά σημεία του κορμιού. Περιλαμβάνει λάτεξ που βοηθά στην ελαστικότητα του στρώματος ενώ παράλληλα διαθέτει την τεχνολογία ΗR Foam που συγκρατεί τα αφρώδη υλικά και σας προσφέρει πάντα την ίδια αίσθηση με την πρώτη μέρα που ξαπλώσατε! Όλα αυτά συνδυασμένα με το Memory Foam, το οποίο δίνει την έξυπνη ικανότητα στο στρώμα να επαναφέρεται στην αρχική του μορφή.

101 Silk Plus Pocket 7 Zones Kapitone

101 Silk Plus Pocket 7 Zones Kapitone

Επειδή μας αρέσει να σας προσφέρουμε στρώματα χειροποίητα που συνδυάζουν την ποιότητα με λεπτότητα και φινέτσα, το Silk Plus Pocket 7 Zones Kapitone χαρακτηρίζεται ένα από τα αγαπημένα στρώματα του είδους! Είναι εξοπλισμένο με ελατήρια Pocket με λαμάκι που προσφέρουν εξειδικευμένη στήριξη σε εφτά επίπεδα χαρίζοντας τη βέλτιστη ευθυγράμμιση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Καλύπτεται από μάλλινη και βαμβακερή βάτα ενώ τα χειροποίητα δεσίματα δημιουργούν ένα σχέδιο καπιτονέ, το οποίο προσφέρει πολύ καλό αερισμό προστατεύοντας το σώμα και μειώνοντας τις πιθανότητες εφίδρωσης.