Ποια είναι τα κατάλληλα υλικά στρωμάτων για έναν δροσερό ύπνο

Το να ζεσταινόμαστε στον ύπνο είναι ένα κοινό πρόβλημα για ενήλικες και παιδιά! Αν και η τάση να κρυώνει το σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι εντελώς φυσιολογική, πολλοί άνθρωποι υπερθερμαίνονται και ιδρώνουν στο κρεβάτι. Αυτό ακριβώς έρχεται να λύσει ένα στρώμα κατασκευασμένο με υλικά που «αναπνέουν»!

Μερικά από τα καλύτερα υλικά στρώματος για δροσερή αίσθηση περιλαμβάνουν αεριζόμενο αφρό ή λατέξ, συστήματα ελατηρίων που προάγουν τη ροή του αέρα και καλύμματα κατασκευασμένα από φυσικές ίνες όπως βαμβάκι, ή tencel.

Ανεξάρτητα ελατήρια pocket

Τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια επιτρέπουν τη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα η  θερμότητα να διαφεύγει από το στρώμα. Τα υβριδικά στρώματα συνδυάζουν ανεξάρτητα ελατήρια με αφρό ή λατέξ, τα οποία είναι ανατομικά, διατηρώντας παράλληλα μια πιο χαμηλή θερμοκρασία σε σύγκριση με ένα στρώμα εξ ολοκλήρου από αφρό.

Ύφασμα Tencel

Ο χαλκός έχει τη φήμη για την ικανότητά του να μεταφέρει τη θερμότητα. Περιλαμβάνοντας ύφασμα tencel με εγχύσεις χαλκού, το στρώμα αποκτά βελτιωμένη συμπεριφορά απέναντι στη θερμότητα σε όλο το εύρος της επιφάνειάς του.

Φυσικό λατέξ

Το φυσικό λατέξ είναι πολύ αναπνεύσιμο υλικό, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπει στο σώμα να βυθιστεί. Επιπλέον, το λατέξ μπορεί να περιέχει μικροσκοπικές τρύπες που επιτρέπουν τη διαφυγή της θερμότητας. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για δροσερό ύπνο.

Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι από τα πιο δημοφιλή αναπνεύσιμα υλικά. Ένα στρώμα που διαθέτει κάλυμμα από βαμβάκι χαρίζει υπέροχη αίσθηση κάθε φορά που ξαπλώνετε πάνω.

***

Όσοι, λοιπόν, ζεσταίνονται στον ύπνο τους θα πρέπει να επενδύσουν σε ένα στρώμα που προσφέρει δροσιά και ανάλαφρη αίσθηση. Ο τρόπος που κοιμάστε αλλά και ο τύπος του σώματός σας μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στο αν θα διαπιστώσετε ότι ένα στρώμα είναι δροσερό ή ζεστό. Όταν επιλέγετε ένα στρώμα, λάβετε υπόψη τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο, όπως και αν το επίπεδο βυθίσματος είναι ιδανικό για τις ανάγκες σας, καθώς όσο περισσότερο βυθίζεστε, τόσο πιο πιθανό είναι να παγιδεύσετε θερμότητα γύρω από το σώμα σας.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι sleep epxerts της OrionStrom είναι στη διάθεσή σας για να σας παρέχουν καθοδήγηση ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή!