Πώς μπορώ να κάνω το στρώμα μου πιο άνετο;

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ ή ξυπνάτε με πόνους το πρωί και δεν είστε ακόμα σε φάση αντικατάστασης του στρώματος (μάθετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το στρώμα σας εδώ), ίσως αναρωτιέστε αν υπάρχουν τρόποι ώστε να γίνει πιο άνετο. Η απάντηση είναι «ΝΑΙ»! Αυτοί οι τρόποι προϋποθέτουν ότι το στρώμα σας είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο, οι υπόλοιπες συνθήκες και ο τρόπος χρήσης, δεν του επιτρέπουν να αποδώσει στο 100%. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση;

  1. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας ζεστή

Τα στρώματα αφρού μνήμης συχνά γίνονται πιο μαλακά και προσαρμόζονται γρήγορα στο σχήμα του σώματός σας όταν είναι ζεστά. Προσπαθήστε να διατηρείτε την κρεβατοκάμαρά σας ζεστή το βράδυ, ώστε το στρώμα αφρού μνήμης να είναι απαλό μέχρι την ώρα που πηγαίνετε για ύπνο. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια θερμαινόμενη κουβέρτα, για να ζεστάνετε το στρώμα πριν πάτε για ύπνο.

  1. Γυρίστε ή περιστρέψτε το στρώμα

Τα περισσότερα μοντέρνα στρώματα είναι σχεδιασμένα με ένα άνετο ανώστρωμα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αναποδογυριστούν. Ωστόσο, εάν το στρώμα σας είναι παλιό και δεν έχει καθορισμένο πάνω ή κάτω μέρος, η ανατροπή του θα μπορούσε να του δώσει μια νέα πνοή. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να περιστρέφετε το στρώμα σας σε τακτική βάση για να το κάνετε πιο άνετο. Αυτή η τακτική διασφαλίζει ότι κάθε άκρο του στρώματος φθείρεται εξίσου, έτσι ώστε τα ελατήρια να μην φθείρονται πιο γρήγορα στο ένα άκρο.

  1. Δοκιμάστε ένα κάλυμμα στρώματος

Το κάλυμμα στρώματος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τα μαλακά στρώματα πιο σφιχτά ή τα σταθερά στρώματα πιο μαλακά. Πρόκειται για ένα καπιτονέ επίστρωμα που το τοποθετούμε στην κορυφή του στρώματος και συχνά συνδέεται μέσω ελαστικών ιμάντων στις τέσσερις γωνίες. Μπορούν να περιέχουν αφρό, πολυεστέρα, φτερά, πούπουλα ή συνδυασμό αυτών των υλικών. Είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να βελτιώσετε την άνεση του στρώματος χωρίς να αντικαταστήσετε ολόκληρο το στρώμα και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάρκειας ζωής ενός στρώματος. Ωστόσο, δεν υποκαθιστούν ένα καινούργιο στρώμα, εάν το παλιό σας είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

  1. Αλλάξτε το μαξιλάρι σας

Είναι εύκολο να κατηγορήσετε ένα στρώμα για κακή ποιότητα ύπνου, αλλά το μαξιλάρι σας επηρεάζει πολύ τη στάση σας κατά τη διάρκεια του ύπνου και επομένως την άνεσή σας. Το σωστό μαξιλάρι θα στηρίξει το κεφάλι και τον λαιμό σας χωρίς να προκαλεί πίεση. Εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση εάν ένα πολύ σφιχτό ή μαλακό μαξιλάρι είναι σωστό, επομένως ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά πριν αποφασίσετε. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που κοιμούνται ανάσκελα ή μπρούμυτα, αισθάνονται πιο άνετα με ένα πιο λεπτό μαξιλάρι. Τα παχιά και πιο υποστηρικτικά μαξιλάρια είναι καλύτερα για όσους κοιμούνται στο πλάι που θα χρειαστεί ο λαιμός και το κεφάλι τους να σηκωθούν ψηλότερα για άνετη ευθυγράμμιση.

  1. Ανανεώστε τα κλινοσκεπάσματα

Τα κλινοσκεπάσματά σας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον ύπνο. Δεν θα επηρεάσει τη σταθερότητα του ίδιου του στρώματος, αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετοι και επομένως να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τον πολυεστέρα με 100% βαμβάκι, εάν τα σεντόνια σας τείνουν να σας προκαλούν φαγούρα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φανελένια σεντόνια τον χειμώνα, τα οποία είναι ζεστά και άνετα. Τα μεταξωτά σεντόνια είναι απίστευτα απαλά και δροσερά στην αφή, γεγονός που τα καθιστά μια απολαυστική επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα σεντόνια σας εφαρμόζουν σωστά στο στρώμα. Όταν είναι πολύ χαλαρά, μπορούν να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν άβολα εξογκώματα.