Στρώματα Memory Foam: Πλεονεκτήματα και πώς θα διαλέξεις το κατάλληλο

Πώς μπορεί ένα στρώμα memory foam να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και τους αναλύουμε όλους παρακάτω!

Τι είναι το Memory Foam;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σε στρώματα αφρού μνήμης. Ο αφρός μνήμης ή memory foam  είναι πολυουρεθάνη που παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά: ιξώδες, που κάνει το υλικό να κινείται αργά όταν εφαρμόζεται πίεση και ελαστικότητα, που είναι η ικανότητα να τεντώνεται και να παίρνει άλλα σχήματα ενώ επιστρέφει στη φυσική του μορφή.

Memory foam – Τα πλεονεκτήματα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του memory foam είναι ότι βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του σωματικού σας βάρους, διατηρώντας την καταπόνηση μακριά από σημεία πίεσης. Ο αφρός μνήμης και οι εξαιρετικές του ιδιότητες ανακούφισης μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον περιορισμό από τον πόνο στις αρθρώσεις και την πλάτη.

Λάβετε υπόψη ότι ο αφρός μνήμης τείνει να παγιδεύει τη θερμότητα του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι το στρώμα διατηρεί την κατάλληλη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους υποφέρουν από νυχτερινή εφίδρωση στον ύπνο.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψωνίζετε για το καλύτερο στρώμα αφρού μνήμης

Πριν απορρίψετε το παλιό σας στρώμα για να προτιμήσετε ένα στρώμα αφρού, πρέπει να κάνετε ελέγξετε ορισμένους παράγοντες όπως:

1) Θέση ύπνου

Κάθε φορά που σκέφτεστε ένα νέο στρώμα, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τη στάση ύπνου σας. Η στάση που παίρνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας και μπορεί είτε να βελτιώσει είτε να επιδεινώσει θέματα όπως το ροχαλητό, η υπνική άπνοια, ο πόνος στις αρθρώσεις και η παλινδρόμηση οξέος. Ένα από τα θετικά με τα στρώματα memory foam είναι ότι παραμένουν άνετα και υποστηρικτικά για όλους τους τύπους ύπνου.

Ύπνος στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει καταπόνηση στο ισχίο και τον ώμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του βάρους σας πέφτει σε αυτά τα σημεία πίεσης όταν ξαπλώνετε στο πλάι, επομένως όσοι κοιμούνται στα πλάγια απαιτούν ένα στρώμα που να καλύπτει αυτά τα ευαίσθητα σημεία. Τα memory foam αποτελούν μια αξιόπιστη λύση σε αυτό, αφού επιτρέπουν ακριβώς το σωστό επίπεδο στήριξης και απορρόφησης κραδασμών για τις αρθρώσεις.

Ύπνος ανάσκελα

Ένα εύκαμπτο στρώμα memory foam βοηθά στην προώθηση της φυσικής καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης για όσους κοιμούνται ανάσκελα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να μειώσει τη δυσκαμψία και την ενόχληση.

Ύπνος μπρούμυτα

Τα άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα απολαμβάνουν την αίσθηση της βύθισης στο στρώμα. Γι’ αυτό τον λόγο, χρειάζονται τη σταθερότητα ενός στρώματος memory foam για την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και υποστήριξη προκειμένου να αποτρέψουν τους γοφούς τους από το να βυθιστούν στο στρώμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την καμπυλότητα της σπονδυλικής σας στήλης προς τα μέσα.

Συχνές αλλαγές στάσεων

Η άνεση για όσους αλλάζουν πολλές στάσεις στη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου εξαρτάται από το να έχουν ένα στρώμα που προσαρμόζεται και προσαρμόζεται στις κινήσεις τους, κάτι που είναι γνωστό ως ανταπόκριση στρώματος. Ενώ το memory foam δεν έχει την απόκριση του λατέξ, εξακολουθεί να αποδίδει καλά σε αυτήν την κατηγορία.

 

Ανακαλύψτε τα κορυφαία στρώματα Memory Foam της αγοράς από την Orion Strom. Μια μοναδική ποικιλία σε επιλογές, με ελληνική κατασκευή από ποιοτικά υλικά, προσφέρουν στον καθένα την ευκαιρία για να απολαμβάνει καθημερινά έναν ξεκούραστο και ευεργετικό ύπνο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

 

 

Βιβλιογραφία άρθρου

CertiPUR-US. 2020. “A Health Checkup for Foam.” https://certipur.us/about-the-seal/

Chang, Louise, M.D. 2010. “Memory Foam Mattresses.” https://www.webmd.com/sleep-disorders/features/memory-foam-pros-and-cons

Cooney, Michael, D.C. 2017. “Is your mattress worsening your back pain?” https://www.spineuniverse.com/blogs/cooney/your-mattress-worsening-your-back-or-neck-pain

Federal Laboratory Consortium for Technology Transfer. 2020. “How NASA Brought Memory Foam from Space to Your Home.” https://federallabs.org/successes/success-stories/how-nasa-brought-memory-foam-from-space-to-your-home

Falck, Suzanne, M.D. 2017. “Is it Bad to Sleep on Your Stomach?” https://www.healthline.com/health/is-it-bad-to-sleep-on-your-stomach