Τι είναι ένα στρώμα pillow top;

Το pillow top αναφέρεται στην κορυφή του στρώματος ή στο ίδιο το στρώμα ως «στρώμα pillow top». Τι σημαίνει όμως πρακτικά και τι προσφέρει στο σώμα αυτή η επιπρόσθετη επιφάνεια;

Ουσιαστικά το pillow top είναι ένα επιφανειακό στρώμα από μαλακό υλικό που είναι ραμμένο και συσκευασμένο στο κάλυμμα. Αυτό παρέχει μια απαλή αίσθηση σαν «σύννεφο» στην επιφάνεια του στρώματος.

Υπάρχουν πολλοί τύποι pillow top, αν και πιο δημοφιλές είναι τα pillow top memory foam. Τα pillow top memory foam έχουν ένα λεπτό στρώμα μαλακού αφρού μνήμης που είναι ραμμένο στο κάλυμμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βρείτε pillow top με latex, βαμβάκι, κασμίρι, μαλλί ή πούπουλο χήνας/φτερά.

Τα pillow top ξεκίνησαν ως κάλυμμα στρώματος (και ως λεπτά στρώματα ή μαξιλαράκια στρώματος) για να εφαρμόσουν πάνω σε ένα στρώμα ως επιπλέον επένδυση. Στη συνέχεια, άρχισαν να προσαρμόζονται ως κανονικές επιφάνειες σε στρώματα, για να φτάσουν σήμερα να μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν κάθε στρώματος με ή χωρίς ελατήρια.

Ποια είναι τα οφέλη του pillow top

Ένα στρώμα pillow top είναι πιο απαλό και βελούδινο ως προς την αίσθηση που αφήνει στο σώμα. Στα περισσότερα μοντέλα, είναι πιο μαλακά σε σχέση με το στρώμα και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις συντελούν στην αύξηση του ύψους του στρώματος.

Μπορείτε, μάλιστα, να επιλέξετε ένα pillow top στρώμα με φερμουάρ, ώστε να μπορείτε να το περιστρέφεται ή να το αναστρέφεται τακτικά και να επιτυγχάνετε την καλύτερη δυνατή διατήρηση της ποιότητας και της φρεσκάδας του στρώματος.

Αξίζει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι το pillow top από μόνο του δεν θα κάνει ένα στρώμα να γίνει ιδανικό για εσάς. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο pillow top σε συνδυασμό με την υπόλοιπη κατασκευή παίζουν συνολικά το σημαντικό ρόλο για το ιδανικό στρώμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις σωματικές σας ανάγκες και εξασφαλίζει ποιοτική ξεκούραση.

Τι πρέπει να προσέξετε για την αγορά στρώματος pillow top

  • Τι είναι το ύφασμα του καλύμματος
  • Αν είναι καπιτονέ. Αν ναι, με τι;
  • Αν πληροί τα πρότυπα ευφλεκτότητας;
  • Πέρα από την απαλότητα ή τη σταθερότητα, πρέπει να ελέγξετε παράγοντες όπως η προσαρμοστικότητα, η ελαστικότητα και ο έλεγχος της θερμοκρασίας.