Ύπνος με hangover: Υπάρχει σωτηρία;

«Για ένα χαλαρό ποτό θα πάμε μωρέ»… ΝΑΙ, ΚΑΛΑ! Τα καλύτερα hangover ξεκινήσαν «έτσι χαλαρά», αλλά κατέληξαν σε επικές φασάρες που δεν θυμόμασταν ούτε το όνομά μας!

Disclaimer! Δεν είμαστε υπέρ της κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ! Ωστόσο, ΑΝ σας συμβεί να μεθύσετε, τουλάχιστον φροντίστε να μην είστε στο Λας Βέγκας!

Επιστρέφουμε στο θέμα μας, λοιπόν! Αν είστε σε φάση hangover, ξέρουμε όλοι πολύ καλά πόσο χάλια είναι ο ύπνος μετά! Από άνθρωπο σε άνθρωπο σίγουρα «σκάει» διαφορετικά, ωστόσο, πάνω κάτω τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τρελό πονοκέφαλο, ναυτία, έμετος ή στομαχικές διαταραχές, ευαισθησία στο φως και τον παραμικρό ήχο, ζάλη, ξηροστομία, αφυδάτωση και υπερβολική δίψα, μέχρι και κατάθλιψη όταν προσπαθείς να θυμηθείς γιατί έπρεπε να γίνεις τόσο χάλια χθες, αλλά δεν το βρίσκεις με τίποτα!

Βοηθάει ο κανονικός, πολύωρος ύπνος το hangover;

ΝΑΙ και ΟΧΙ. Ένας καλός νυχτερινός ύπνος δεν θα αποτρέψει το hangover μετά από μια νύχτα γεμάτη αλκοόλ, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του hangover. Δηλαδή πάλι θα είσαι χάλια, αλλά ίσως έχεις λιγότερες τύψεις!

Βέβαια, όταν λέμε ότι μπορεί να βοηθήσει ένας καλός ύπνος, μιλάμε για έναν καλό, ποιοτικό ύπνο σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, εξαιρετικό στρώμα, χωρίς φως και σίγουρα… όχι στο Λας Βέγκας!

Επομένως, δεν είναι μόνο η ποσότητα ύπνου που επηρεάζει τα συμπτώματα του hangover, αλλά και η ποιότητα.

Πόσο μπορεί να βοηθήσει ένας σύντομος υπνάκος; 

Ένας σύντομος ύπνος μπορεί να αποδειχθεί ο άσος στο μανίκι για να αντιμετωπίσετε το hangover. Σε αντίθεση με έναν κανονικό πολύωρο ύπνο, από τον οποίο ξυπνάς έχοντας ΚΑΙ αμνησία πέρα από hangover, ένας σύντομος ύπνος μπορεί να παίξει τον ιδανικό ρόλο για να περιορίσεις σταδιακά τα συμπτώματα και να νιώσεις λίγο καλύτερα.

Hangover και ύπνος δεν αναμειγνύονται!

«ΟΚ, καλά μας τα λες για ύπνους και υπνάκους, πώς θα καταφέρω να κοιμηθώ όμως όταν είμαι με hangover;» Καταρχάς, το βασικό πρόβλημα είναι ότι ύπνος και το αλκοόλ ΔΕΝ πάνε μαζί!

Με υπερβολική ποσότητα αλκοόλ να κυλά στο αίμα σου, πες bye bye στον βαθύ ύπνο, ο περιβόητος κιρκαδικός ρυθμός ξεκουρδίζεται, η αίσθηση ξηρασίας στο στόμα απαιτεί συνέχεια νερό, το νερό θα σας «τρέχει» στην τουαλέτα και πάει λέγοντας…

Ύπνος με hangover: Υπάρχει σωτηρία;-1

Άρα τι μπορώ τελικά να κάνω για να αποφεύγω τον κακό ύπνο – και το hangover;

Οι experts της OrionStrom γνωρίζουν ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το ιδανικό και πιο καινοτόμο στρώμα ever που καταπολεμά το hangover ΜΟΛΙΣ ξαπλώσεις πάνω του. Τα ειδικά χαρακτηριστικά του απορροφούν όλα τα συμπτώματα του hangover για να κοιμάσαι σαν πουλάκι που έχει πιει μόνο καθαρό, υγιεινό νερό.

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! Καλά θα ήταν, ωστόσο, μέχρι να καταφέρουμε κάτι τέτοιο πρέπει να αρκεστείτε σε πιο συμβατικές λύσεις, όπως:

  • Πίνετε πολύ νερό. Θυμηθείτε – ένας σημαντικός παράγοντας του hangover και των συμπτωμάτων τους είναι η αφυδάτωση. Αν είστε έξω για να πιείτε με φίλους, δοκιμάστε να ακολουθήσετε τον κανόνα 1:1. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε αλκοολούχο ποτό που απολαμβάνετε, έχετε ένα ποτήρι νερό μετά. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι, αλλά και θα επιβραδύνει τη συνολική σας κατανάλωση αλκοόλ. Thank us later!
  • Μην πέσετε κατευθείαν για ύπνο, όσο είστε σε hangover! Αφήστε να περάσει κάποιο κενό διάστημα μεταξύ του τελευταίου ποτού και της ώρας που θα πέσετε στο κρεβάτι, όσο είναι δυνατό αυτό, προκειμένου να υποχωρήσουν κάπως τα συμπτώματα και να καταφέρετε να κοιμηθείτε κάπως καλύτερα!
  • Μην κάνετε πειραματισμούς με καφεΐνη ή άλλα καφεϊνούχα ποτά. Αντίθετα επιλέξτε ένα ρόφημα με βιταμίνη C ή ηλεκτρολύτες, που θα βοηθήσουν το σώμα να ενυδατωθεί κατάλληλα!
  • Αποφύγετε… το hangover! Ο μόνος σίγουρος δρόμος για να μην σε νοιάζουν όλα τα παραπάνω, είναι να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο! Ίσως δύσκολο; Ε, αν το έχεις περάσει έστω μία φορά, την επόμενη να είσαι πιο συγκρατημένος!
  • Αγοράστε ήδη ένα εξαιρετικό στρώμα από την Orion Strom, με χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται ιδανικά στις ανάγκες. Δεν θα κάνει καμία διαφορά αν προσπαθήσεις να κοιμηθείς σε αυτό με hangover, ωστόσο, θα ξέρεις ότι το στρώμα σου είναι εκεί για σένα, έτοιμο να σε αγκαλιάσει ακόμα και σε αυτή την κατάσταση! Άλλωστε το στρώμα δεν αφορά μόνο τον ύπνο! Είναι συνδεδεμένο με τόσες και τόσες άλλες ευχάριστες στιγμές της ζωής μας! Το ίδιο αξιόπιστο, λοιπόν, παραμένει και στις δυσάρεστες! Ακόμα κι αν είσαι πολύ χάλια για να το καταλάβεις εκείνη τη στιγμή!

Σε βοήθησαν όλα τα παραπάνω; Δεν χρειάζεται να φτάσεις ποτέ στο σημείο να τα ανακαλύψεις! Μπορείς απλώς να βάλεις λίγο παραπάνω μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να μπορείς να το απολαμβάνεις χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειες μετά! Σίγουρα χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσεις σε αυτή την κατάσταση! Και ποτέ στο Λας Βέγκας!