17 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Φοιτητών

Μια επέτειος αφιερωμένη στη μόρφωση, την εκπαίδευση και την ελευθερία του λόγου. Στις 17 Νοεμβρίου, η Διεθνής Ημέρα Φοιτητών τιμά την μνήμη των πεσόντων από τη ναζιστική βαρβαρότητα στο Πανεπιστήμιο της Πράγας το 1939 και προωθεί τον μαθητικό ακτιβισμό σε όλο τον κόσμο.

Little history lesson

Το γεγονός αποτελεί μία από τις πρώτες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από φοιτητές. Εκείνη τη χρονιά, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πράγας διαδήλωσαν ενάντια στη γερμανική κατοχή της Τσεχοσλοβακίας. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ένας φοιτητής της ιατρικής σχολής πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε και αργότερα πέθανε. Χιλιάδες μαθητές μετέτρεψαν την κηδεία του σε αντιναζιστική διαδήλωση. Ως αντίποινα, οι Ναζί τους συγκέντρωσαν και έστειλαν πάνω από 1.200 φοιτητές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και έκλεισαν όλα τα πανεπιστήμια και τα κολέγια στην Τσεχοσλοβακία. Ωστόσο, το πιο αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη στις 17 Νοεμβρίου 1939, όταν εκτέλεσαν εννέα φοιτητές και καθηγητές χωρίς δίκη.

Η ημέρα καθιερώθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1941 ως Διεθνής Ημέρα Φοιτητών και γιορτάζεται μέχρι σήμερα κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου.

Φτάνοντας στο σήμερα…

Οι μαθητές, φοιτητές και οι σπουδαστές αποτελούν την «καρδιά» μίας χώρας. Είναι ταυτόχρονα το παρόν και το μέλλον της. Στην αντίδρασή τους βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό, ο λόγος για να αισιοδοξούμε για κάτι καλύτερο, να ονειρευόμαστε, να έχουμε φιλοδοξίες.

Γι’ αυτό και φροντίζουμε να προσφέρουμε τις ιδανικές προτάσεις στρωμάτων για όλους τους μαθητές και φοιτητές, εξασφαλίζοντας ότι θα απολαμβάνουν μια υγιή καθημερινότητα, γεμάτη δύναμη και αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε τι «σκοτεινό».

Ο ύπνος αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό της καλής ζωής κα υγιούς ανάπτυξης ενός νέου ανθρώπου, συμβάλλοντας παράλληλα στην απόδοσή του στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο. Σε αντίθεση με τη λανθασμένη πρακτική που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα, ένα παιδικό δωμάτιο να διατηρεί για πάρα πολλά χρόνια το ίδιο στρώμα, η συμβουλή μας προς κάθε γονιό είναι να δίνει προτεραιότητα σε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν το παιδί του να αποκτήσει τις βάσεις για ποιότητα στη ζωή του. Το κατάλληλο στρώμα δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα.

Η ORION Strom μέσα από τις χιλιάδες ποιότητες στρωμάτων που διαθέτει, παρουσιάζει εξαιρετικές συλλογές που προσφέρουν την ιδανική πρόταση στρώματος για τον κάθε μαθητή ή φοιτητή, καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες σε επίπεδο προδιαγραφών και τιμής.

Επισκεφθείτε τώρα τον κατάλογό μας, επιλέξτε το στρώμα που σας ταιριάζει και ολοκληρώστε την παραγγελία σας online ή δοκιμάστε το σε κάποιο από τα καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα!