Αδιάβροχα επιστρώματα – ανωστρώματα: Πλεονεκτήματα & σωστή επιλογή

Η υγρασία από διαρροές και ατυχήματα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε ένα στρώμα. Όχι μόνο θα μπορούσε να διαβρώσει το στρώμα με την πάροδο του χρόνου, αλλά θα μπορούσε επίσης να προάγει τη μούχλα. Αυτό μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια ζωής του στρώματος και ενδεχομένως να ακυρώσει την εγγύησή του.

Τα αδιάβροχα προστατευτικά και τα ανωστρώματα είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να προστατεύσετε το στρώμα σας, επεκτείνοντας έτσι πιθανώς τη διάρκεια ζωής του. Ενώ προστατεύουν από τα υγρά, πολλά αδιάβροχα επιστρώματα και ανωστρώματα παρέχουν επίσης κάποιο βαθμό προστασίας από αλλεργιογόνα και ακάρεα σκόνης, για να προάγουν μια καθαρότερη επιφάνεια ύπνου.

Τα επιστρώματα είναι συνήθως σχεδιασμένα για να μπλοκάρουν τη βρωμιά και την υγρασία χωρίς να αλλάζουν σημαντικά την αίσθηση της επιφάνειας ύπνου, ενώ τα ανωστρώματα παραδοσιακά προσθέτουν αντικραδασμική προστασία. Οι αδιάβροχες επιλογές είναι διαθέσιμες και στις δύο κατηγορίες προϊόντων, οπότε ποιο είναι καλύτερο για εσάς μπορεί να εξαρτάται από την άνεση του υπάρχοντος στρώματός σας. Κατά την αναζήτησή σας για προστατευτικό στρώματος βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει συγκεκριμένα ότι είναι αδιάβροχο.

Πώς να επιλέξετε ένα αδιάβροχο επίστρωμα ή ανώστρωμα

Πολλοί παράγοντες κάνουν τη διαφορά όταν πρόκειται για αδιάβροχα προστατευτικά στρώματος. Κάθε επιλογή διαφέρει ως προς την κατασκευή, την απόδοση, το επίπεδο απορρόφησης κραδασμών και πολλά άλλα, επομένως, λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες πτυχές του προϊόντος, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για εσάς. Το είδος που είναι κατάλληλο για εσάς, μπορεί να εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τον τρόπο ύπνου και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Θα αναλύσουμε ορισμένους από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

1. Κόστος

Μπορείτε να βρείτε αδιάβροχα προστατευτικά και ανωστρώματα σε ένα μεγάλο εύρος τιμών.  Ωστόσο, οι αγοραστές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι η ποιότητα έχει συνήθως μεγαλύτερη σημασία από την τιμή και ότι μια επιλογή υψηλής ποιότητας που κοστίζει περισσότερο μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία, εάν προσφέρει πιο ολοκληρωμένη προστασία και καλύτερη ανθεκτικότητα.

2. Στεγανοποίηση

Τα αδιάβροχα επιστρώματα και τα προστατευτικά συνήθως χρησιμοποιούν κάποιο είδος υλικού υποστήριξης, μεμβράνης ή πλαστικοποίησης στην κάτω πλευρά για να χρησιμεύσει ως αδιάβροχο φράγμα. Ο τρόπος με τον οποίο το προϊόν είναι αδιάβροχο θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα αναπνοής, την ανθεκτικότητά του και το αν παράγει θόρυβο όταν αλλάζει θέση η βάση.

3. Ποιοτικά Υλικά

Η ποιότητα των υλικών μπορεί να επηρεάσει την απόδοση, την αντοχή και το επίπεδο προστασίας του προστατευτικού. Ένα επίστρωμα από υλικά υψηλής ποιότητας θα πρέπει να αντέχει σε επαναλαμβανόμενες πλύσεις για να προστατεύει το στρώμα για τα επόμενα χρόνια, αλλά οι επιλογές χαμηλότερης ποιότητας μπορεί να χαλάσουν πιο γρήγορα, θέτοντας σε κίνδυνο την άνεση και το επίπεδο προστασίας.

4. Ιδιότητες ψύξης

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με την υπερθέρμανση κατά τη διάρκεια της νύχτας, επομένως ορισμένα αδιάβροχα ανωστρώματα και προστατευτικά έχουν σχεδιαστεί για ψύξη. Ακόμα κι αν το υπάρχον στρώμα σας τείνει να παγιδεύει θερμότητα, το σωστό ανώστρωμα θα μπορούσε να κάνει την επιφάνεια πιο δροσερή στην αφή και να επιτρέψει λίγο περισσότερη ροή αέρα για την καταπολέμηση της υπερβολικής κατακράτησης θερμότητας. Δεδομένου ότι τα ανωστρώματα συχνά απομακρύνουν την υγρασία από το σώμα του ατόμου που κοιμάται, μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να στεγνώσετε, εάν ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5. Πάχος

Οι περιγραφές των επιστρωμάτων περιλαμβάνουν παραδοσιακά τις μετρήσεις πάχους, για να σας δώσουν μια ιδέα για το πόσο σημαντικά θα αλλάξουν την αίσθηση του κρεβατιού.

 

Αναζητάτε προϊόντα ύπνου που θα βελτιώσουν την εμπειρία που απολαμβάνετε; Επικοινωνήστε με τους sleep experts της Orion Strom και αναβαθμίστε τον βραδινό σας ύπνο!