Ετοιμάζοντας το φοιτητικό σπίτι: Τι στρώμα χρειάζομαι;

Student’s life is ON! Οι Πανελλαδικές είναι πια παρελθόν! Ουφ! Η νέα -πολυαγαπημένη- φοιτητική ζωή μόλις ξεκινά! Πιθανώς σε νέα πόλη, με νέους φίλους, νέα καθημερινότητα, η περίοδος των φοιτητικών χρόνων είναι μοναδική για τη ζωή κάθε ανθρώπου που έχει την ευκαιρία να τη βιώσει!

Εξοπλίζοντας το νέο σπίτι

Πριν απ’ όλα τα νέα όμορφα πράγματα που θα γνωρίσεις ως φοιτητής ή φοιτήτρια,  όλα ξεκινάνε με ένα νέο σπίτι! Για την ακρίβεια, το «πρώτο σου» σπίτι, αφού πλέον είναι η πρώτη φορά που θα ζήσεις χωρίς την καθημερινή θαλπωρή και φροντίδα των γονιών (ε, εντάξει όλο και κάτι ταπεράκια με φαγητό ή άπλυτα θα πηγαινοέρχονται ακόμα στο πατρικό σπίτι!)

Ο κατάλληλος εξοπλισμός του φοιτητικού σπιτιού δεν είναι μια απλή υπόθεση. Συνήθως, ένα φοιτητικό σπίτι είναι μικρό, περιλαμβάνοντας πολύ συγκεκριμένους χώρους. Γι’ αυτό και απαιτεί «έξυπνη» αξιοποίηση του εσωτερικού και συγχρόνως, μια άρτια επίπλωση για να παραμείνει λειτουργικό.

Πολλοί γονείς μπαίνουν στη λογική των πρακτικών και οικονομικών λύσεων, με το σκεπτικό ότι η διάρκεια χρήσης του σπιτιού δεν θα είναι για πολλά χρόνια (ή και όχι για φοιτητές που πλέον… δεν θυμούνται πόσα μαθήματα χρωστάνε!)

Αυτό το σκεπτικό είναι αρκετά αποδοτικό για τις περισσότερες κατηγορίες ηλεκτρονικού εξοπλισμού και επίπλωσης, αφού υπάρχουν επιλογές που μπορούν άνετα να καλύψουν τις ανάγκες ενός φοιτητή ή φοιτήτριας.

Ισχύει όμως κάτι τέτοιο και για προϊόντα όπως το στρώμα;

Πώς επιλέγω στρώμα για φοιτητικό σπίτι

Ένα τραπεζάκι σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος μπορεί πρακτικά να εξυπηρετήσει το ίδιο με ένα ακριβότερο. Δεν είναι το ίδιο όμως όσον αφορά το στρώμα! Ο ποιοτικός ύπνος σε μόνιμη βάση αποτελεί μια προτεραιότητα υγείας, με αποτέλεσμα η ανάγκη για ένα καλό στρώμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του χρήστη, να είναι η ίδια ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Συνεπώς τα βασικά κριτήρια με τα οποία ξεκινάμε την αναζήτησή μας πρέπει πρωτίστως να είναι ποιοτικά:

  • Τι βάρος έχω;
  • Σε τι στάση μου αρέσει να κοιμάμαι;
  • Αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο θέμα κατά τη διάρκεια του ύπνου;
  • Τι μπάτζετ διαθέτω;

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί είναι νέοι φοιτητές που μόλις έχουν ενηλικιωθεί και μέχρι πρότινος κοιμούνταν σε στρώμα του παιδικού τους δωματίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που μπουν σε διαδικασία αγοράς ενός στρώματος αποκλειστικά πάνω στις ανάγκες τους και άρα η επιλογή δεν πρέπει να υστερεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πόσο μπάτζετ να διαθέσω;

Το θέμα δεν είναι μόνο πόσο μπάτζετ θέλει να διαθέσει κάποιος, αλλά και τι προτεραιότητες θέτει. Κατανοούμε απόλυτα ότι ο εξοπλισμός ενός φοιτητικού σπιτιού -και γενικότερα αυτό το νέο ξεκίνημα στη ζωή ενός ανθρώπου- συνεπάγεται πολλά έξοδα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θέσετε τις προτεραιότητές σας, αξιολογώντας ψηλότερα τα πράγματα που συμβάλλουν άμεσα σε μια καλύτερη ζωή.

Όπου «καλύτερη ζωή» μεταφράστε το ως «καλύτερη διάθεση, υγεία, υψηλότερη απόδοση στα μαθήματα της σχολής»!

Έτσι, αφού εντοπίσετε τα χαρακτηριστικά του στρώματος που σας ταιριάζει, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από τη συλλογή της OrionStrom με ποιοτικά στρώματα προκειμένου να ολοκληρώσετε την ιδανική αγορά.

Σημαντικό tip είναι η διάρκεια ζωής του στρώματος, δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιείτε καθημερινά για τουλάχιστον 4 χρόνια, ενώ πολλές φορές σε όλα αυτά τα χρόνια… υπολογίστε ότι δεν θα κοιμάστε εντελώς μόνος ή μόνη πάνω σε αυτό!

Για τον ίδιο λόγο, εξίσου σημαντική είναι και… η αντοχή του στρώματος (you get the point)!

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια μέτρια ή πρόχειρη επιλογή που παρακάμπτει όλες τις παραπάνω ανάγκες, είναι πολύ πιθανό να έχει σύντομη διάρκεια ζωής. Άρα θα «ταρακουνήσει» πιο συχνά το πορτοφόλι μας, σε αντίθεση με τη σωστή επιλογή, που αποτελεί μια απόφαση με μακροπρόθεσμα οφέλη… όπως ακριβώς και η απόκτηση του Πτυχίου!

 

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά και… κοιτάξτε να το χαρείτε όσο μπορείτε!