Ποιος τύπος στρώματος είναι ιδανικός για τους καλοκαιρινούς μήνες

Το καλοκαίρι έφτασε και επιτέλους ήρθε η ώρα να βάλουμε στην ντουλάπα τα χειμωνιάτικα παπλώματα και τις κουβέρτες και να πάμε σε πιο ελαφριές και δροσερές επιλογές για τον ύπνο μας.

Παρότι οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, ένας τομέας που μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολος είναι οι πιο ζεστές νύχτες ή γενικότερα η περίοδος του καύσωνα. Ο ύπνος σε μια τέτοια περίοδο μπορεί να είναι άβολος και ενοχλητικός, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την ξεκούραση που επιθυμούμε.

Ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται σχετικά με αυτό, είναι ότι το στρώμα μπορεί να διατηρεί υπερβολική θερμότητα, καθιστώντας το μια λάθος επιλογή ιδιαίτερα για το σώμα ενός ατόμου με υψηλή εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν κοιμόμαστε τη νύχτα, η θερμότητα του σώματος μεταφέρεται στο στρώμα, το οποίο στη συνέχεια διατηρεί τη θερμότητα αυτή. Καθώς το σώμα προσπαθεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, το στρώμα συνεχίζει να απορροφά τη θερμότητα που εκπέμπεται από αυτό.

Γι’ αυτό τον λόγο, υπάρχουν μερικές επιλογές σε στρώματα που είναι εξαιρετικές για να βοηθήσουν το σώμα σας να παραμείνει δροσερό τη νύχτα ακόμα και τις πιο ζεστές περιόδους του καλοκαιριού!

1. Στρώματα latex

Τα στρώματα από φυσικό latex είναι η ιδανική επιλογή απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες! Διαθέτουν τέτοια δομή που δεν παγιδεύει τον αέρα και δεν υπερθερμαίνεται. «Αναπνέουν» εξαιρετικά και διατίθενται σε όλα τα μεγέθη. Μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε ένα ανώστρωμα latex, αν δεν σας ενδιαφέρει να αντικαταστήσετε ολόκληρο το τωρινό στρώμα σας και αναζητάτε μια προσωρινή λύση.

2. Cooling Gel Memory Foam

Τα στρώματα από αφρώδες υλικό του παρελθόντος ήταν γνωστά για τη διατήρηση της θερμότητας. Ωστόσο, τα νέα στρώματα memory foam περιέχουν ίνες τελευταίας τεχνολογίας μαζί  cooling gel που απορροφούν και απελευθερώνουν την υπερβολική θερμότητα μέσα στο στρώμα, αφήνοντας μια πολύ άνετη αίσθηση στην επιφάνεια.

3. Υβριδικό στρώματα

Πολλά από τα νέα στρώματα επικεντρώνονται πλέον σε ένα συνδυασμό υλικών και τεχνολογίας για να προσφέρουν μια βέλτιστη εμπειρία ύπνου. Ιδιαίτερα όσον αφορά την επίτευξη της ιδανικής θερμοκρασίας, ένας συνδυασμός υλικών όπως latex με cool max μπορούν να έχουν… σχεδόν θαυματουργά αποτελέσματα!

***

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τύπος του στρώματος που είναι κατάλληλος για τον καθένα, στο τέλος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τις ιδιαίτερες συνήθειές του και τις συνθήκες ύπνου. Για να βρείτε κι εσείς ποιο είναι το ιδανικό στρώμα και να απολαμβάνετε ποιοτικό ύπνο 365 νύχτες τον χρόνο… επικοινωνήστε με τους sleep experts της OrionStrom!

 

 

Το άρθρο συντάχθηκε πρωτότυπα για το TerryCralle, επίσημο portal ενημέρωσης για θέματα ύπνου της Terry Cralle, πιστοποιημένη νοσηλεύτρια & κλινικός σε θέματα ύπνου.