Πού μπορεί να αποκοιμηθεί κανείς μέσα στη μέρα, όταν… κοιμάται σε ακατάλληλο στρώμα κάθε βράδυ;

Πού μπορεί να αποκοιμηθεί κανείς μέσα στη μέρα, όταν… κοιμάται σε ακατάλληλο στρώμα κάθε βράδυ;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πραγματικά πάρα πολύ απλή: …ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη! Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο έντονος ρυθμός στην εργασία, σε συνδυασμό με την ανάγκη για λίγες στιγμές αναψυχής έχουν καταστήσει τον ύπνο… “πολυτέλεια”, με αποτέλεσμα -δυστυχώς- πολλοί άνθρωποι να καταλήγουν να κοιμούνται όπου βρουν μέσα στη μέρα… ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος!

Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αυτούς που δεν απολαμβάνουν τον ύπνο τους όσο πρέπει κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε σίγουρα οι παρακάτω στιγμές είναι σίγουρο ότι θα σε βρουν να ροχαλίζεις – μείνε μέχρι το τέλος του άρθρου για να βρεις τη λύση!

…Στο γραφείο την ώρα του meeting!

Ω ναι! Είναι από τα πιο κλασικά! Λίγο η ησυχία, λίγο η συζήτηση και το brainstorming εύκολα μπορεί να ακούγεται στα αυτά σου σαν παραμυθάκι για όνειρα γλυκά! Προσοχή, μην πλαγιάσεις πολύ αναπαυτικά στην καρέκλα, γιατί προβλέπουμε να μην… ακούς λέξη!

…Στο θρανίο μέσα στην τάξη!

Μαθητές, φοιτητές… Σε σχολείο, φροντιστήριο ή πανεπιστήμιο, όσοι περάσαμε από έδρανα ξέρουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πόσο εύκολα μπορείς να κοιμηθείς πάνω στο θρανίο, ειδικά αν δεν έχεις χορτάσει τον βραδινό ύπνο! Μιλάμε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο… βαθείς ύπνους που μπορεί να κάνει κανείς!

…Στο λεωφορείο και το μετρό!

Αν κινείσαι με μέσα μεταφοράς πολύ νωρίς το πρωί για τη δουλειά, ή αργά όταν επιστρέφεις στο σπίτι, ο “κίνδυνος” να αποκοιμηθείς είναι μεγάλος. Ειδικά αν έχεις πιάσει μια ωραία αναπαυτική θέση, έτσι όπως κουνάει το όχημα… δεν θέλει και πολύ! Τουλάχιστον να ξυπνήσεις εγκαίρως για να μην βρεθείς… πολύ παρακάτω από στη στάση σου!

…Την ώρα που κάνεις κοιλιακούς!

Βάζεις το στρωματάκι κάτω, ξαπλώνεις αναλυτικά, κλείνεις και λίγο τα μάτια (ειδικά αν έχεις πάει γυμναστήριο αργά το βράδυ) και… γεια σας! Αντί για six pack… θα κάνεις sweet dreams!

…Στο σινεμά για ταινία!

Ε, ποιος δεν την έχει πάθει έτσι! Βραδινή ταινία, σκοτάδια, να είναι και λίγο αργό το έργο και οι ζεστές καρέκλες του σινεμά, μοιάζουν με κρεβάτι! Ειδικά αν έχεις φάει πριν πας να δεις την ταινία, το πιο πιθανό είναι να σου τη διηγηθούν μετά αφού έχει τελειώσει!

***

Το να μας προκαλέσουν νύστα διάφορες στιγμές μέσα στη μέρα είναι φυσιολογικό. Εκείνο που δεν είναι φυσιολογικό, όμως, είναι να στερούμε από τον εαυτό μας πολύτιμες ώρες βραδινού ύπνου, ειδικά αν έχουμε μια σκληρή, ζόρικη καθημερινότητα να φέρουμε εις πέρας. Γι’ αυτό και τονίζουμε διαρκώς ότι η επένδυση σε ένα ποιοτικό καλό στρώμα και στη διαμόρφωση μιας κρεβατοκάμαρας που είναι φιλική για βαθύ, ξεκούραστο ύπνο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τον καθένα. Είναι μια δεύτερη ζωή που ζούμε εκεί και η οποία “δένει” αρμονικά με τη ζωή που ζούμε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, πετυχαίνοντας μαζί αυτό που λέμε… “ευτυχισμένη ζωή”!