Ροχαλητό στο ξενοδοχείο; Να, τι θα κάνετε!

Έχεις πάει στην ξενοδοχειάρα σου (αν δεν είσαι σίγουρος μεταξύ του ύπνου σε ξενοδοχείο ή camping, ρίξε μια ματιά εδώ), έχεις αράξει και είσαι έτοιμος να ζήσεις μοναδικές στιγμές απόλαυσης που έχεις κερδίσει με το σπαθί σου όλο τον χρόνο!

Κι αν όλη μέρα ξεροψήνεσαι στον ήλιο για το τέλειο μαύρισμα, ή το βράδυ παρτάρεις στο κλαμπ, όλα μοιάζουν ιδανικά για ξεκούραση και τσιλάρισμα όταν επιστρέφεις στη δωματιάρα σου και είσαι έτοιμος για πολύωρο ύπνο!

Όλα;;;

Όχι και όλα!

Υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που ένα ενοχλητικό ροχαλητό από το διπλανό δωμάτιο θα σκάσει σαν νυχτερινό καψώνι για να σε αφήσει άυπνο υπό την επήρεια του hangover που ακόμα δεν έμαθες να συνδυάζεις με καλό ύπνο παρότι στα έχουμε πει όλα εδώ hangover & ύπνος!

Ροχαλητό δεν αφήνει να κοιμηθείς στο ξενοδοχείο; Να, τι θα κάνετε!2

ΟΚ, δεκτό! Είναι και το ροχαλητό μέσα στο πρόγραμμα! Είναι ένα κοινό θέμα και έχουμε ήδη σχολιάσει και παλαιότερα περί ροχαλητού και ύπνου. Τώρα, όμως, είμαστε διακοπές και η υπομονή δεν είναι και τόσο μεγάλη! Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση! Επειδή όμως μία κοινή λύση για όλα δεν υπάρχει, τι μπορεί να κάνει ο καθένας από την πλευρά του για να μετριάσει το πρόβλημα;

Εσύ, που γκρινιάζεις επειδή δεν μπορείς κοιμηθείς

Αρχικά, εσύ που πρέπει να υποστείς τις συνέπειες αυτής της κατάστασης! Δείξε κατανόηση! Δεν είναι ανάγκη να βαράς τις πόρτες ή να φωνάζεις για ησυχία! Σκέψου αρχικά ότι ο άλλος δεν το κάνει επίτηδες! Οπότε αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το! Τι εννοούμε; Αντί να μετρήσεις προβατάκια, ξεκίνα να ακολουθείς τον ρυθμό του ροχαλητού και χωρίς να το καταλάβεις, ο ήχος από ενοχλητικός θα μετατραπεί σε… μελωδία. Όνειρα γλυκά!

Εσύ, που ροχαλίζεις

Πάμε σε εσένα που ροχαλίζεις! Αρχικά no worries, σε καταλαβαίνουμε. Αυτός που δεν καταλαβαίνει, είναι ο άλλος που χάνει τον ύπνο του. Τι μπορείς να κάνεις; Κοίταξε, εντελώς να το κόψεις, είναι αδύνατο σε μια βραδιά. Μπορείς ωστόσο να το μετριάσεις με έξυπνο τρόπο. Απέφυγε πολύ βαριά γεύματα αργά ή λίγο πριν κοιμηθείς, ή δοκίμασε μια στάση ύπνου στα πλάγια που πιθανότατα θα μετριάσει την ένταση (και θα σε βοηθήσει κι εσένα να κοιμηθείς καλύτερα)!

Ξενοδόχε, δώσε βάση!

Πάμε και σε σένα! Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να τους έχεις όλους ικανοποιημένους! Πρέπει όμως να προσπαθήσεις. Αρχικά, φρόντισε να έχεις δωμάτια για όλους! Όχι, άντε βάλαμε ένα και το ίδιο στρώμα σε όλα τα δωμάτια, λες και όλοι οι επισκέπτες είναι το ίδιο!

Φρόντισε να διαθέτεις και μαλακά στρώματα με μεγάλη βύθιση και πιο σκληρά με ίσια επιφάνεια που δεν βουλιάζει, όπως επίσης, με φυσικά υφάσματα με υποαλλεργικά χαρακτηριστικά που παίζουν ωραία μπαλίτσα με τη θερμοκρασία και την αναπνοή και δεν ερεθίζουν τους ανθρώπους που έχουν μια ευαισθησία στο ρινικό τους θέμα.

Simple! Effective! Do it!

Δεν είναι μόνο το ροχαλητό που ενοχλεί τον ύπνο στο ξενοδοχείο!

Για να τα λέμε όλα, υπάρχουν κι άλλοι θορυβώδεις λόγοι για να χάσουμε τον ύπνο μας: από οικογένειες με μικρά παιδιά που τσιρίζουν, μέχρι σκυλάκια που γαβγίζουν ή νεαρά ζευγάρια… που μουγκρίζουν!

Απλώς σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σε αντίθεση με το ροχαλητό, μπορείτε απλώς να πάτε να βαρέσετε τις πόρτες και με ευγενικό τρόπο να τους πείτε:

«Λίγο πιο χαμηλά, μην σας… @#!^&$%»