Βάση στρώματος: Τι ρόλο παίζει για τον ύπνο και πώς διαλέγω σε σχέση με το στρώμα

Για πολλούς ανθρώπους, η επιλογή μιας νέας βάσης κρεβατιού είναι κάτι δευτερεύουσας σημασίας. Είναι όμως πραγματικά έτσι;

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι περνούν 26 χρόνια από τη ζωή τους στον ύπνο. Με τόσο χρόνο στο κρεβάτι, είναι απαραίτητο, όχι μόνο το στρώμα, αλλά και το κρεβάτι να είναι εξαιρετικής ποιότητας, συμβάλλοντας έτσι στην απόλαυση ενός ξεκούραστου ύπνου.

Τι προσφέρει η βάση κρεβατιού

Οι βάσεις στρωμάτων χρησιμεύουν ως το κύριο σύστημα στήριξης για το κρεβάτι σας. Προστατεύουν το στρώμα και συμβάλλουν καθοριστικά για έναν ποιοτικό ύπνο. Τι πρέπει να προσέξετε, ωστόσο, όταν επιλέγετε την κατάλληλη βάση για την περίπτωσή σας;

1. Μέγεθος στρώματος

Αγαπάτε ήδη το στρώμα σας; Εάν σκοπεύετε να το διατηρήσετε αλλά θέλετε απλώς να αναβαθμίσετε το σκελετό του κρεβατιού σας, χρησιμοποιήστε το στρώμα ως οδηγό μεγεθών. Το πλαίσιο του κρεβατιού σας πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του στρώματός σας για σωστή εφαρμογή.

2. Μέγεθος του υπνοδωματίου σας

Εάν αγοράζετε ένα εντελώς νέο κρεβάτι, συμπεριλαμβανομένου του στρώματος, μπορείτε να επιλέξετε όποιο μέγεθος θέλετε. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του υπνοδωματίου σας, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη λύση για την κρεβατοκάμαρά σας.

Μετρήστε τον διαθέσιμο χώρο σας για σύγκριση με τις τυπικές διαστάσεις κρεβατιού. Λάβετε υπόψη ότι το πλαίσιο και το κεφαλάρι του κρεβατιού σας μπορούν να προσθέσουν μερικά εκατοστά στο κρεβάτι πέρα ​​από τις διαστάσεις του στρώματος.

3. Τύπος υποστήριξης

Τα στρώματα χρειάζονται κάποια μορφή στήριξης από κάτω τους. Χωρίς υποστήριξη, το στρώμα σας θα χαλάσει ή θα φθαρεί πρόωρα.

4. Το ύψος που επιθυμείτε

Το ύψος του σκελετού του κρεβατιού είναι ένα άλλο θέμα!

Αποφασίστε τι είναι άνετο για εσάς για το ύψος του κρεβατιού. Ένα υψηλότερο στρώμα είναι συνήθως πιο εύκολο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Αν θέλετε περισσότερο ύψος, αναζητήστε ένα ψηλότερο πλαίσιο κρεβατιού.

5. Μέταλλο ή ξύλο;

Το ξύλο και το μέταλλο είναι οι δύο κύριες επιλογές για υλικά σκελετού κρεβατιού. Και τα δύο προσφέρουν στιβαρές επιλογές.

Η κύρια διαφορά είναι στην εμφάνιση. Σκεφτείτε ποια επιλογή ταιριάζει καλύτερα με το δωμάτιό σας.

Η ποιότητα του υλικού είναι επίσης σημαντική. Το μασίφ σκληρό ξύλο είναι ένα πολύ στιβαρό υλικό, αλλά ένα ξύλινο πλαίσιο με κατώτερη κατασκευή μπορεί να μην αντέχει επίσης.

6. Σύστημα υποστήριξης

Επιλέξτε ένα πλαίσιο με δυνατά πηχάκια που δεν λυγίζουν εύκολα. Τα αδύναμα πηχάκια δεν θα δώσουν στο στρώμα σας την υποστήριξη που χρειάζεται και μπορεί τελικά να σπάσουν. Γενικά τα πηχάκια από σκληρό ξύλο όπως η οξιά ή η λεύκα είναι προτιμότερα από τα πηχάκια από μαλακό ξύλο όπως το πεύκο. Εξετάστε, επίσης, τον αριθμό και την απόσταση μεταξύ τους. Εάν δεν υπάρχουν πολλά πηχάκια, το συνολικό σύστημα δεν θα είναι ισχυρό.

7. Σκεφτείτε το στυλ

Λάβετε υπόψη το γενικό στυλ του υπνοδωματίου σας όταν επιλέγετε το σχέδιο. Εάν έχετε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο, ένα απλό, κομψό σχέδιο είναι ιδανικό.

Εάν έχετε ένα υπνοδωμάτιο σε παραδοσιακό στυλ, μπορείτε να προτιμήσετε ένα περίτεχνο ξύλινο σκελετό με περίπλοκες λεπτομέρειες.

8. Διασφαλίστε τη συνολική ποιότητα

Δεν θέλετε να τσιγκουνευτείτε το πλαίσιο του κρεβατιού σας επιλέγοντας τη φθηνότερη επιλογή. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι δεν διαρκεί ή δεν παρέχει το είδος της υποστήριξης που χρειάζεστε.

Επιθεωρήστε τη συνολική ποιότητα και την κατασκευή του πλαισίου πριν κάνετε την επιλογή σας. Το να ξοδέψετε λίγο περισσότερο σε ένα πλαίσιο υψηλότερης ποιότητας, σας προσφέρει περισσότερη υποστήριξη και μια επιλογή μεγαλύτερης διάρκειας.

Η αγορά ενός νέου σκελετού κρεβατιού φαίνεται απλή μέχρι να ξεκινήσετε τις αγορές και να ανακαλύψετε τον αριθμό των διαθέσιμων επιλογών. Γνωρίζοντας τι χρειάζεστε και πώς να εντοπίσετε ένα ποιοτικό πλαίσιο κρεβατιού σας βοηθά να περιορίσετε τις επιλογές σας.