Ύψος στρώματος: Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ύψος που πρέπει να διαλέξω

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βυθίζεσαι σε ένα μεγάλο, πολυτελές στρώμα σε συνδυασμό με ένα απαλό μαξιλάρι και ένα τρυφερό σκέπασμα. Έχει, όμως, σημασία και το ύψος του στρώματος στην τελική αίσθηση που μου προσφέρει;

Γιατί έχει σημασία το ύψος του στρώματος

Η άνεση, η υποστήριξη και η αίσθηση είναι οι συνήθεις παράγοντες κατά την αγορά ενός στρώματος. Ωστόσο, τείνουμε να αγνοούμε μια από τις πιο καθοριστικές πτυχές του στρώματος – το ύψος του. Ανάλογα το ύψος, το κάθε στρώμα είναι σχεδιασμένο για να ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Παράγοντες που επηρεάζουν το πάχος του στρώματος

Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη όταν πρόκειται να αναζητήσει το ιδανικό ύψος για το νέο του στρώμα:

1) Το μέγεθος του σώματός σας

Οι απαιτήσεις και οι επιλογές ύπνου διαφέρουν από άτομο σε άτομο πρώτα πρώτα λόγω διαφορετικής σωματοδομής. Η φυσιολογία του σώματος και το βάρος του καθενός καθορίζουν άμεσα αν επαρκεί ένα λεπτό ή μεσαίο στρώμα ή αν απαιτείται ένα συγκεκριμένο ύψος και πάνω. Μια γενικότερη αίσθηση είναι ότι ένα σωματικό βάρος άνω των 100 κιλών απαιτεί στρώμα με τουλάχιστον 30 εκ. ύψος για μεγαλύτερη άνεση.

2) Στάσεις ύπνου

Οι διαφορετικές θέσεις ύπνου απαιτούν διαφορετικό πάχος στρώματος, καθώς αποδίδουν ξεχωριστές ιδιότητες:

  • Ανάσκελα: Χρειάζονται ένα σταθερό στρώμα με ύψος 15-20 εκ. για έναν άνετο ύπνο κάθε βράδυ.
  • Πλάγια: Ένα μαλακό στρώμα πάχους 20-25 εκ. θα ήταν ιδανική επιλογή, καθώς θα επιτρέψει στους ώμους και τους γοφούς να βυθίζονται χωρίς να αισθάνονται κολλημένοι.
  • Μπρούμυτα: Ένα παχύ, σφιχτό στρώμα με βάση αφρού HD συνιστάται ιδιαίτερα, καθώς αποτρέπει τη συμπίεση και βοηθά στη διατήρηση της ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης.

3) Συνθήκες Υγείας

Κάποιο ιδιαίτερο σωματικό πρόβλημα ή σωματική ανάγκη καθορίζουν άμεσα το ύψος του στρώματος που πρέπει να επιλέξει κανείς. Για παράδειγμα, άτομα με πόνους στην πλάτη συχνά επιλέγουν σταθερά στρώματα, καθώς βοηθούν στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Ωστόσο, άτομα με αρθρίτιδες και πόνους σε γοφούς και μέση απαιτούν μαλακότερα και παχύτερα στρώματα για σωστή αντικραδασμική προστασία στους γοφούς, το λαιμό και τις αρθρώσεις.

4) Αντοχή

Είναι μια κοινή αντίληψη ότι τα πιο χοντρά στρώματα τείνουν να διαρκούν περισσότερο από 10 χρόνια. Τα στρώματα, ειδικά με πιο πυκνό εσωτερικό με ύψος άνω των 12 εκ. αναμένεται να διαρκέσουν για 12 χρόνια περίπου. Ωστόσο, τα υλικά που χρησιμοποιούνται επηρεάζουν επίσης την ανθεκτικότητα της επιφάνειας ύπνου σας.

5) Ο συνδυασμός με το κρεβάτι και την κρεβατοκάμαρα

Τα λεπτά στρώματα που τοποθετούνται σε χαμηλά πλαίσια κρεβατιού προσφέρουν μια ευρύχωρη όψη στο δωμάτιό σας. Τα κοντά κρεβάτια συμπληρώνουν το μινιμαλιστικό θέμα του δωματίου σας. Αλλά αν έχετε ψηλό ταβάνι, τότε ένα ψηλό κρεβάτι θα είναι τέλειο. Η πολυτελής αίσθηση ενός στρώματος ενισχύεται όσο αυξάνεται το ύψος. Έτσι, εάν έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο, ένα βελούδινο παχύ στρώμα θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε μια πιο premium αίσθηση.

6) Τα υλικά του στρώματος επηρεάζουν το πάχος;

Η επιλογή του υλικού του στρώματος θα πρέπει να εξαρτάται από τις συγκεκριμένες σωματικές σας απαιτήσεις. Η επιλογή των υλικών όχι μόνο επηρεάζει την αίσθηση αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στο επίπεδο άνεσης και στο πάχος του στρώματος. Για παράδειγμα, το latex και το memory foam του ίδιου ύψους θα παρέχουν διαφορετικά επίπεδα στήριξης και σταθερότητας.

 

 

Για να βρείτε κι εσείς το ιδανικό στρώμα για τις ανάγκες σας, επικοινωνήστε σήμερα με τους sleep experts της Orion Strom!